Autojen sähköiset huoltokirjat

Autojen sähköisten huoltokirjojen katselu ja täyttö edellyttää valmistajan järjestelmään kirjautumista. Kirjautumista varten pitää rekisteröityä ja hakea oikeuksia sähköisen huoltokirjan käyttöön. Tällä sivulla ohjeita ja linkit rekisteröitymisiin. Sähköisten huoltokirjojen käyttö ja rekisteröinti on EU määräysten mukaan oltava maksuton palvelu riippumattomille korjaamoille.

Oikeus sähköisiin huoltokirjoihin edellyttää yritystä jolla on Y-tunnus ja kaupparekisteriin merkittynä toimialana autokorjaamo tai vastaava autoalan toimiala. Useimpien merkkien järjestelmät tarkastavat yritystiedot automaattisena tietohakuna yritysten EU tietokannasta jolloin tietojen on vastattava täsmälleen rekisteröitymistietojen kanssa. Näin mm. osoitetieto.

Kaikilla valmistajilla rekisteröinti vahvistetaan sähköpostiin tulevalla linkillä. Nämä vahvistuslinkit ovat voimassa vain muutaman päivän, joten vahvista heti!

VW, Audi, Skoda ja Seat

Tehdään erwin järjestelmässä https://erwin.volkswagen.de/erwin/showHome.do

Helppo tehdä, syötä tiedot ja lähetä niin tulee vahvistus sähköpostiin. Käyttäjätunnus muodostuu sähköpostiosoitteesta. VW-työkonteksti kohta jätetään tyhjäksi. VW, Audi, Skoda ja Seat kanattaa tehdä samalla kerralla. Lähtösivun ylälaidassa on linkit kaikkiin merkkeihin ja selain muistaa syttökenttien tiedot, on siten helppo vaan klikailla kenttiin ja täyttää lomake. Salasana kannattaa laittaa kaikille merkeilä samaksi, niin ei tarvii muistaa monia.

Mercedes-Benz DSB

Järjestelmä on Mercedes b2b porttaali https://b2bconnect.mercedes-benz.com/fi

MB kanssa helppo, täytä vaan tiedot. Valitse yrityksen tyypiksi ISP ja työpaja. Tuossa kohdassa hauskoja käännöksia, Laivaston asiakas tarkoittaa liikennöitsijää jolla MB autoja. Kun rekisteröinnnin sähköposti on vahvistettu niin pääset hankkimaan käyttöoikeuksia MB järjestelmiin. Sähköisen huoltokirjan lisäksi kanattaa pyytää oikeus myös varaosajärjestelmään WebPartsiin, sekin on ilmainen. WepParts oikeuden vahvistaa paikallinen Mercedes varaosamyynti.

BMW

Tehdään sivulla https://aos.bmwgroup.com/web/oss/start

Sivulla on ruutu "Register now", siitä eteenpäin. User groupiksi "Independent workshop/dealer" ja siitä eteenpäin syötetään tarvittavat tiedot. BMW:n rekisteröytymiseen pitää liittää yrityksen englanninkielinen kaupparekisteriote, sen saa PRH:n Virre palvelusta, https://virre.prh.fi. englanninkilinen ote maksaa muutaman euron Laita se kohtaan "Attach files". BMW voi kysyä lisätarkennuksia toiminnasta tai kiinteistöstä jossa toimii, niihin vaan selvitys niin oikeudet saa. BMW.n vahvistus ja muihinkin pyyntöihin vastattava heti, linkit ja pyynnöt voimassa vain pari päivää.

BMW.n osalta huomattava että tällä saa huoltomerkinnän tehtyä vain netissä olevaan BMW huoltokirjaan. BMW.ssä on myös autossa vastaavat tiedot jotka voi lukea auton näytöstä. Tiedot synkronoidaan autoon auton avaimen avulla ja se vaatii avaimen lukijan. Joillakin testereillä mm. Topdonilla saa syötettyä huoltotiedot myös autoon. Silloin huoioitava että syötetään tarkalleen samat tiedot kuin on syötetty BMW sähköiseen huoltokirjaan jotta mahdollisisissa myöhemmissä avaimen kautta tehdyissä synkronoinneissa tiedot pysyvät yhtenäisinä.

Ford DSR

Tehdään sivulla http://www.fordserviceinfo.com/

Tuolta kohdasta "Eikö FordServiceinfo-sivusto ole vielä tuttu" Rekisteröidy tänään pääsee jatkamaan. Aikaisemmin vaati lähettämään dokumenttejä yrityksestä ja ajokortista yms.

Rekisteröitymisen ja kirjautumisen jälkeen pääsivulta "Koti" kohta "ilmaisresurssit" ja DSR

Vaatii ilmeisesti myös ETIS järjestelmän käyttöoikeuden

HUOM! jossakin kohtaa voi päätyä kohtaan jossa palvelu näyttäisi maksavan reilut 3800 € / vuosi, mutta se ei koske sähköistä huoltokirjaa vaan diagnostiikka ohjelmaa, korjaamokäsikirjaa yms. Sieltä paluu alkuun "Koti"- sivulle ja sieltä "ilmaisresurssit" ja DSR

Hyuandai

Tehdään sivustolla https://huoltokirja.hyundai.fi/rekisteroidy

Jaguar LandRover TOPIx

Tehdään sivustolla https://topix.jaguar.jlrext.com/topix/vehicle/lookupForm?fbclid=IwAR2NKLyQdXoDubf-D68fPfTJKhdlc1BiHvi10-mAI15H8lEcM4qFEJVxo84_aem_AWcsC73d4v0MCSGDxZ-rnL47v3xA22sHq0XgzJLazN-i5YjVEAxKRWtCAl8qhjTsiCgQCWRp9Uj97MK2Vk39Rtte

Kohdasta "Independent Operators" Independent Operators login ja sieltä register

Mazda, DSR - Digital Service Record

Tehdään sivustolla https://sso.capps.mazdaeur.com/login?state=hKFo2SBleTB0OVVHUFdqeWpLNFFXeGNxTjB1V0F6NVo3eUJhT6FupWxvZ2luo3RpZNkgMFRfNHFjMElHcTlBRkg4WG04ZjdCaW56V2RCb0RHeC2jY2lk2SBzZk9NZkQ1WjlzY05SeFU1c0EzMVE1eDFIcjFhT0R4Vg&client=sfOMfD5Z9scNRxU5sA31Q5x1Hr1aODxV&protocol=oauth2&redirect_uri=https%3A%2F%2Fmapps.mazdaeur.com%2Fcas%2Fauth0Login%3Fservice%3Dhttps%3A%2F%2Fportal.mazdaeur.com%2F%3Fiss%3Dhttps%253A%252F%252Fsso.capps.mazdaeur.com%252F&audience=https%3A%2F%2Fmazdaeur-b2b-prd.eu.auth0.com%2Fuserinfo&scope=openid%20email&response_type=code

Alhaalla on kohta "Independent Operator Information" ja avautuvalta sivulta ylhäältä kohta "Registration"